EUTM file information

019059442

PROBIOME


July 24, 2024

Trademark Summary

The trademark application PROBIOME was filed by Probiome Sp. z o.o., a corporation established under the laws of the Republic of Poland (the "Applicant"). Application under examination.

The application was filed in Polish (English was selected as the second language).


Goods And Services

  • The mark was filed in class 5 with following description of goods:
    1. Produkty i preparaty weterynaryjne
    2. Suplementy diety dla zwierząt
    3. Suplementy diety i preparaty dietetyczne
    4. Batony energetyzujące stanowiące zamienniki posiłków zawierające dodatki odżywcze
    5. Żywność dla niemowląt
    6. Błonnik pokarmowy do wspomagania trawienia
    7. Dodatki witaminowe
    8. Dodatki witaminowe i mineralne
    9. Mineralne suplementy diety
    10. Napoje witaminizowane
    11. Napoje z dodatkami dietetycznymi
    12. Pieczywo dla diabetyków
    13. Preparaty zmniejszające apetyt
    14. Słodziki sztuczne dostosowane dla diabetyków
    15. Suplementy żywnościowe
    16. Tabletki witaminowe
    17. Tran
    18. Witaminy i preparaty witaminowe
    19. Żelki witaminowe
    20. Żywność dla diabetyków
    21. Witaminy prenatalne.
  • The mark was filed in class 29 with following description of goods:
    1. Mięso, ryby, drób i dziczyzna
    2. Ekstrakty mięsne
    3. Konserwowane mięso
    4. Szynki wędzonki
    5. Kiełbasy
    6. Wyroby drobiowe
    7. Wędliny kulinarne
    8. Wędliny
    9. Kabanosy wegetariańskie
    10. Wędliny wegetariańskie
    11. Substytuty mięsa
    12. Roślinne substytuty mięsa
    13. Kiełbaski wegetariańskie
    14. Kiełbaski mięsne
    15. Pasztet warzywny
    16. Gotowe posiłki gotowane składające się całkowicie lub głównie z drobiu
    17. Danie gotowe, w skład którego wchodzi przede wszystkim krótko smażona na dużym ogniu wołowina i fermentowany sos sojowy [sogalbi]
    18. Przekąski na bazie orzechów
    19. Przekąski na bazie słodkiej kukurydzy
    20. Przekąski na bazie tofu
    21. Przekąski na bazie warzyw
    22. Przekąski na bazie warzyw strączkowych
    23. Kiełbaski rybne
    24. Chowder (zupa rybna)
    25. Hummus
    26. Tofu
    27. Burgery sojowe
    28. Burgery warzywne
    29. Gotowe produkty z warzyw
    30. Kotlety sojowe
    31. Kotlety z tofu
    32. Mrożone gotowe posiłki składające się głównie z warzyw
    33. Substytuty mięsa na bazie warzyw
    34. Warzywa mrożone
    35. Warzywa rosołowe
    36. Koncentraty zup
    37. Kostki bulionowe
    38. Mieszanki do zup
    39. Pasty do zup
    40. Wywar, bulion
    41. Wywar z warzyw
    42. Zupa jagodowa
    43. Surowce do produkcji tłuszczy jadalnych
    44. Tłuszcze jadalne
    45. Mieszanka olejów [do celów spożywczych]
    46. Oleje jadalne
    47. Przekąski na bazie mleka
    48. Przekąski na bazie sera
    49. Sałatki z roślin strączkowych
    50. Rośliny strączkowe przetworzone
    51. Konserwowe rośliny strączkowe
    52. Suche nasiona roślin strączkowych
    53. Nasiona roślin strączkowych w puszce
    54. Pasty na bazie roślin strączkowych
    55. Oleje roślinne do celów spożywczych
    56. Tłuszcze roślinne do celów spożywczych
    57. Przetworzone owoce, warzywa i grzyby (w tym orzechy i nasiona roślin strączkowych)
    58. Formowane teksturowane białko roślinne do użytku jako substytut mięsa
    59. Warzywa przetworzone
    60. Pasty warzywne
    61. Gotowe dania warzywne
    62. Potrawy gotowe składające się głównie z warzyw
    63. Krokiety
    64. Konserwowe, suszone, mrożone i gotowane owoce, grzyby i warzywa
    65. Miąższ owoców i sałatki owocowe
    66. Mięso, ryby, warzywa i owoce w puszkach
    67. Dżemy, marmolady, owoce gotowane
    68. Galaretki
    69. Pyłki kwiatowe jako żywność
    70. Wyciągi z alg do celów spożywczych
    71. Soja konserwowa do użytku spożywczego
    72. Białko do spożycia przez ludzi
    73. Wywar, bulion, gęste zupy, zupy
    74. Soki roślinne do gotowania
    75. Jaja, mleko, masło, śmietana [produkty mleczarskie], jogurt, sery i inne wyroby mleczne
    76. Oleje jadalne i tłuszcze
    77. Preparaty do wyrobu bulionu
    78. Przetwory mięsne
    79. Ryby i żywność produkowana z ryb
    80. Sałatki warzywne i owocowe
    81. Surówki
    82. Warzywa gotowane, konserwowane, suszone, mrożone, owoce gotowane, mrożone, konserwowane
    83. Desery
    84. Skorupiaki nieżywe, owoce morza
    85. Batoniki na bazie owoców i orzechów
    86. Ajvar [pasta z papryki, bakłażanów i czosnku]
    87. Bita śmietana
    88. Buliony
    89. Caponata [duszone warzywa]
    90. Cassoulet
    91. Batony na bazie orzechów i nasion
    92. Batony spożywcze na bazie soi
    93. Chipsy warzywne
    94. Chipsy owocowe
    95. Chipsy sojowe
    96. Chipsy ziemniaczane
    97. Chop suey
    98. Choucroute garnie [kapusta kiszona garnirowana]
    99. Desery jogurtowe
    100. Desery mleczne
    101. Desery na bazie sztucznego mleka
    102. Desery owocowe
    103. Dipy
    104. Desery wykonane z produktów mlecznych
    105. Dolma [faszerowane warzywa]
    106. Dżemy
    107. Dżemy i marmolady owocowe
    108. Ekstrakty do zup
    109. Ekstrakty warzywne do gotowania
    110. Ekstrakty z pomidorów
    111. Ekstrakty z warzyw do konsumpcji
    112. Galaretki, kompoty, pasty owocowe i warzywne
    113. Flaki
    114. Gotowe dania z mięsa
    115. Gotowe posiłki z mięsa [mięso jako główny składnik]
    116. Grzyby gotowe do spożycia
    117. Gulasze
    118. Gulasz błyskawiczny
    119. Grzyby konserwowane
    120. Jabłka duszone
    121. Jogurty
    122. Kandyzowane owoce
    123. Kandyzowane przekąski owocowe
    124. Fasola pieczona w sosie pomidorowym
    125. Fasola przyrządzona w sosie sojowym [Kongjaban]
    126. Kiszone warzywa [kimchi]
    127. Koktajle mleczne
    128. Kompozycje owoców przetworzonych
    129. Koncentraty na bazie owoców przeznaczone do gotowania
    130. Koncentraty na bazie warzyw przeznaczone do gotowania
    131. Koncentraty pomidorowe [purée]
    132. Koncentraty rosołowe
    133. Koncentraty soków warzywnych do konsumpcji
    134. Klopsiki drobiowe
    135. Konserwowane warzywa
    136. Konserwy, marynaty
    137. Konserwy z owocami
    138. Korniszony
    139. Kostki do zup
    140. Krojone owoce
    141. Krojone warzywa
    142. Liofilizowane warzywa
    143. Lukrowane (Owoce -)
    144. Marmolada
    145. Masło kakaowe
    146. Masła orzechowe w proszku
    147. Masło z orzechów
    148. Mieszanki do sporządzania wywarów rosołowych
    149. Mieszanki owoców i orzechów
    150. Mieszanki owoców suszonych
    151. Mieszanki przekąsek składające się z suszonych owoców i orzechów przetworzonych
    152. Mieszanki przekąsek składające się z przetworzonych owoców i przetworzonych orzechów
    153. Mieszanki warzywne
    154. Mleczne produkty
    155. Mleko w proszku
    156. Mleko
    157. Nadzienia na bazie owoców do placków i ciast
    158. Nadzienie bakaliowe [owoce konserwowane]
    159. Napoje mleczne
    160. Napoje z produktów mlecznych
    161. Nasiona jadalne
    162. Orzechy jadalne
    163. Owoce aromatyzowane
    164. Owoce glazurowane
    165. Owoce gotowane
    166. Owoce konserwowane
    167. Owoce lukrowane
    168. Owoce marynowane
    169. Owoce przetworzone
    170. Owoce w puszkach
    171. Owocowe nadzienia do ciast
    172. Owocowe pasty do smarowania
    173. Pasta z owoców
    174. Pasta z orzechów laskowych
    175. Pasty do smarowania na bazie warzyw
    176. Pasty do smarowania składające się głównie z owoców
    177. Pasty do smarowania na bazie mleka z niską zawartością tłuszczu
    178. Pasty na bazie orzechów
    179. Pasty mleczne do smarowania
    180. Pasty do kromek zawierające tłuszcz
    181. Pasty przyrządzone z orzechów
    182. Pektyna owocowa
    183. Pektyna do celów kulinarnych
    184. Pikle
    185. Płatki jabłkowe
    186. Pikle mieszane
    187. Przetworzone owoce, grzyby, warzywa, orzechy i nasiona roślin strączkowych
    188. Płatki ziemniaczane
    189. Pokrojone owoce
    190. Pokrojone sałatki warzywne
    191. Pokrojone warzywa
    192. Polewy orzechowe
    193. Pomidory, przetworzone
    194. Pomidory konserwowane
    195. Pomidory obrane ze skóry
    196. Pomidory konserwowe
    197. Powlekane orzeszki ziemne
    198. Prażone orzechy ziemne
    199. Preparaty do produkcji bulionów
    200. Produkty z suszonych owoców
    201. Proszki owocowe
    202. Proszki warzywne
    203. Przecier jabłkowy
    204. Przecier pomidorowy
    205. Przeciery owocowe
    206. Przekąski na bazie owoców
    207. Przekąski na bazie suszonych owoców
    208. Przekąski na bazie ziemniaków
    209. Przekąski z owoców
    210. Przekąski ziemniaczane
    211. Przetwory do zup jarzynowych
    212. Przetwory owocowe [dżemy]
    213. Przyprawy smakowe (pikle)
    214. Puddingi na bazie mleka
    215. Purée z warzyw
    216. Purée z grzybów
    217. Purée ziemniaczane
    218. Pulpety
    219. Purée ziemniaczane w proszku
    220. Ragout
    221. Ratatouille
    222. Rosół [zupa]
    223. Placki ziemniaczane
    224. Sałatki gotowe
    225. Sałatki owocowe
    226. Schłodzone desery mleczne
    227. Sfermentowane owoce
    228. Skórki owocowe
    229. Słodkie nadzienia z owoców
    230. Sok pomidorowy do gotowania
    231. Sok cytrynowy do celów kulinarnych
    232. Soki owocowe do gotowania
    233. Substytuty mleka
    234. Suszone grzyby jadalne
    235. Suszone orzechy
    236. Suszone owoce
    237. Tahini [pasta z ziarna sezamowego]
    238. Tzatziki
    239. Warzywa fermentowane
    240. Warzywa gotowane
    241. Warzywa grillowane
    242. Warzywa konserwowane
    243. Warzywa kapustne, przetworzone
    244. Warzywa konserwowane [w oleju]
    245. Warzywa liofilizowane
    246. Warzywa marynowane
    247. Warzywa obrane ze skórki
    248. Warzywa preparowane
    249. Warzywa strączkowe przetworzone
    250. Warzywa suszone
    251. Warzywa w puszkach
    252. Warzywa w słoikach
    253. Warzywne pasty do smarowania
    254. Warzywa solone
    255. Warzywa w plasterkach, konserwowe
    256. Wstępnie ugotowana zupa
    257. Zabielacz do kawy
    258. Zabielacze do napojów
    259. Zabielacze mleczne do napojów
    260. Zabielacze niezawierające produktów mlecznych
    261. Zagęszczone sosy pomidorowe
    262. Zupy błyskawiczne
    263. Zupy (Składniki do sporządzania -)
    264. Żelatyna
    265. Zupy i wywary, ekstrakty mięsne
    266. Zupy w proszku
    267. Zupy w puszkach
    268. Zupy z makaronem
    269. Mrożone owoce, głęboko mrożone dania warzywne
    270. Mrożone posiłki składające się głównie z mięsa
    271. Zmieszane oleje roślinne do celów kulinarnych
    272. Substytuty serów
    273. Substytuty jaj
    274. Substytuty masła
    275. Substytuty margaryny
    276. Seitan [substytut mięsa]
    277. Bezmleczne substytuty mleka
    278. Roślinne substytuty mleka
    279. Substytuty kwaśnej śmietany
    280. Mleko sojowe [substytut mleka]
    281. Mleko ryżowe [substytut mleka]
    282. Nabiał i substytuty nabiału
    283. Sztuczna śmietana [substytuty produktów mlecznych]
    284. Napoje na bazie owsa [substytuty mleka]
    285. Mleko z nasion konopi jako substytut mleka
    286. Napoje na bazie soi stosowane jako substytuty mleka
    287. Batoniki na bazie orzechów będące zamiennikami posiłków
    288. Batoniki na bazie owoców będące zamiennikami posiłków
    289. Sałatki owocowo-warzywne
    290. Pasty owocowo-warzywne
    291. Przeciery owocowo-warzywne
    292. Przetwory owocowo-warzywne
    293. Proszki owocowo-warzywne
    294. Chipsy owocowo-warzywne
    295. Koncentraty soków owocowo-warzywnych do konsumpcji
    296. Mieszanki owocowo-warzywne
    297. Purée owocowo-warzywne
    298. Przekąski na bazie owoców i warzyw
    299. Mrożone dania gotowe warzywne, warzywno-mięsne i mięsne, w tym flaki, konserwy warzywno-mięsne, duszone owoce, jabłka duszone, mrożone runo leśne, w tym grzyby.
  • The mark was filed in class 30 with following description of goods:
    1. Aromaty do żywności
    2. Artykuły spożywcze ze zbóż
    3. Artykuły żywnościowe zawierające czekoladę [jako podstawowy składnik]
    4. Batoniki
    5. Batony zbożowe i energetyczne
    6. Błyskawiczna owsianka
    7. Budynie deserowe
    8. Cappuccino
    9. Chipsy [produkty zbożowe]
    10. Chipsy kukurydziane
    11. Chrupki zbożowe
    12. Chrupki kukurydziane o smaku sera
    13. Chrzan [sos przyprawowy]
    14. Ciasta
    15. Ciasta mrożone
    16. Ciasta mrożone nadziewane mięsem i warzywami
    17. Ciasteczka
    18. Ciastka
    19. Cukierki, batony i guma do żucia
    20. Czekolada
    21. Czekolada pitna
    22. Czekolada w proszku
    23. Czekoladowe wyroby cukiernicze nielecznicze
    24. Czipsy na bazie mąki
    25. Czipsy na bazie zbóż
    26. Dania na bazie ryżu
    27. Dania liofilizowane, których głównym składnikiem jest makaron
    28. Desery czekoladowe
    29. Desery lodowe
    30. Desery z muesli
    31. Desery z warstwą lodów, owoców i bitej śmietany [parfait]
    32. Deser puddingowy na bazie ryżu
    33. Dodatki smakowe w postaci zagęszczonych sosów
    34. Budyń w proszku
    35. Dodatki smakowe i przyprawy
    36. Drażetki [niemedyczne wyroby cukiernicze]
    37. Dropsy owocowe [słodycze]
    38. Ekstrakty czekoladowe do przygotowywania napojów
    39. Ekstrakty kakaowe do spożycia przez ludzi
    40. Ekstrakty przypraw
    41. Ekstrakty czekoladowe
    42. Ekstrakty stosowane jako dodatki smakowe [inne niż olejki eteryczne]
    43. Ekstrakty z kakao do stosowania jako aromaty do napojów
    44. Ekstrakty z kakao do stosowania jako aromaty do artykułów spożywczych
    45. Ekstrakty z kawy
    46. Ekstrakty z kawy do stosowania jako aromaty do artykułów żywnościowych
    47. Ekstrakty z kawy do stosowania jako aromaty do napojów
    48. Esencja kawowa
    49. Esencje czekoladowe do przyrządzania napojów
    50. Esencje do żywności (z wyjątkiem esencji eterycznych i olejów eterycznych)
    51. Esencje do gotowania
    52. Espresso
    53. Gofry
    54. Gorąca czekolada
    55. Gotowe dania z ryżu
    56. Gotowe desery [wyroby cukiernicze]
    57. Gotowe do spożycia puddingi
    58. Gotowe kakao i napoje na bazie kakao
    59. Gotowe napoje kawowe
    60. Gotowe desery [na bazie czekolady]
    61. Gotowe desery [wyroby piekarnicze]
    62. Gotowe potrawy na bazie makaronu
    63. Gotowe potrawy na bazie ryżu
    64. Gotowe produkty spożywcze w postaci sosów
    65. Gotowe przekąski na bazie zbóż
    66. Gotowe sosy
    67. Guma do żucia
    68. Herbata rozpuszczalna
    69. Herbatniki
    70. Herbaty owocowe
    71. Herbaty
    72. Kakao
    73. Kakao w proszku
    74. Kakaowe napoje
    75. Kakao do sporządzania napojów
    76. Kakao [palone, w proszku, granulowane lub w napojach]
    77. Kasze
    78. Kawa, herbata, kakao i namiastki tych towarów
    79. Kawa
    80. Kawa [palona, w proszku, granulowana lub w napojach]
    81. Kawa rozpuszczalna
    82. Keczup
    83. Keczup [sos pomidorowy]
    84. Keczup [sos]
    85. Kombucha
    86. Koncentraty warzywne stosowane jako przyprawy
    87. Krakersy
    88. Kremy czekoladowe
    89. Kremy na bazie kakao w postaci past do smarowania
    90. Kremy czekoladowe do smarowania
    91. Liofilizowane dania, których głównym składnikiem jest makaron
    92. Liofilizowane dania, których głównym składnikiem jest ryż
    93. Lizaki mrożone
    94. Lód, lody spożywcze, mrożone jogurty i sorbety
    95. Lodowe słodycze
    96. Lodowe wyroby cukiernicze
    97. Lody
    98. Lizaki
    99. Majonez
    100. Mąka
    101. Mąka do pieczenia
    102. Mąka kukurydziana
    103. Mąka pszenna
    104. Mąka ziemniaczana
    105. Mąka zbożowe
    106. Mąka żytnia
    107. Makaron [ciasto]
    108. Makarony głęboko mrożone
    109. Makaron gotowy
    110. Makaron instant do gotowania
    111. Makaron jajeczny
    112. Makaron pełnoziarnisty
    113. Makaron spożywczy
    114. Makarony
    115. Makarony do zup
    116. Makarony razowe
    117. Marynaty
    118. Mięsne sosy
    119. Mieszanki czekolady na gorąco
    120. Mieszanki do przyrządzania mrożonej herbaty w proszku
    121. Mieszanki kakaowe
    122. Mieszanki kawowe
    123. Mieszanki mąki
    124. Mieszanki przypraw
    125. Mieszanki spożywcze składające się z płatków zbożowych i suszonych owoców
    126. Miód
    127. Mleczne wyroby cukiernicze
    128. Mrożone napoje [frappe]
    129. Mrożone mleczne wyroby cukiernicze
    130. Mrożone mleczne desery w formie batonów
    131. Mrożone wyroby cukiernicze zawierające lody
    132. Mrożone produkty z ciasta nadziewane warzywami
    133. Mrożone posiłki składające się głównie z makaronu
    134. Muesli
    135. Musy
    136. Musy czekoladowe
    137. Musy deserowe
    138. Musy (słodycze)
    139. Musy (wyroby cukiernicze)
    140. Musztarda
    141. Napoje czekoladowe
    142. Napoje gazowane [na bazie kawy, kakao lub czekolady]
    143. Napoje mrożone na bazie czekolady
    144. Napoje mrożone na bazie kakao
    145. Napoje mrożone na bazie kawy
    146. Napoje na bazie kakao
    147. Napoje na bazie kawy
    148. Napoje na bazie herbaty z owocowymi dodatkami smakowymi
    149. Napoje na bazie czekolady, z mlekiem
    150. Napoje o smaku czekoladowym
    151. Napoje zawierające kakao
    152. Napoje zawierające czekoladę
    153. Napoje sporządzane z kawy
    154. Napoje sporządzone z czekolady
    155. Napoje sporządzone z herbaty
    156. Napoje sporządzone z kakao
    157. Napoje z lodów
    158. Nielecznicze słodycze [wyroby cukiernicze]
    159. Nielecznicze wyroby cukiernicze
    160. Oranżada w proszku [wyroby cukiernicze]
    161. Orzechowe wyroby cukiernicze
    162. Orzechy w polewie [wyroby cukiernicze]
    163. Owoce w polewie czekoladowej
    164. Owocowe (galaretki -) [słodycze]
    165. Owsiane (Płatki -)
    166. Owocowe lody
    167. Owsianka
    168. Owsianka błyskawiczna
    169. Paluszki chlebowe
    170. Papki warzywne (sosy - żywność)
    171. Pasta wasabi
    172. Pasta sezamowa
    173. Pasta migdałowa
    174. Pasty czekoladowe
    175. Pasty czekoladowe do smarowania zawierające orzechy
    176. Pasty do smarowania na bazie majonezu
    177. Pasty do sporządzania napojów kakaowych
    178. Pasty na bazie czekolady
    179. Pasty warzywne [sosy]
    180. Pasty z czekolady i orzechów do smarowania kanapek
    181. Pasty czekoladowe [do smarowania]
    182. Pastylki nielecznicze
    183. Pasy do smarowania na bazie majonezu i keczupu
    184. Pikantne sosy używane jako przyprawy
    185. Pikantne sosy, czatnej i pasty
    186. Placki
    187. Płatki jęczmienne
    188. Płatki kukurydziane
    189. Płatki owsiane
    190. Płatki pszenne
    191. Płatki śniadaniowe
    192. Płatki zbożowe
    193. Polewa lub posypka czekoladowa
    194. Polewy cukiernicze
    195. Polewy do lodów
    196. Polewa w postaci syropu
    197. Płatki z naturalnego ryżu
    198. Płatki śniadaniowe zawierające owoce
    199. Płatki śniadaniowe zawierające miód
    200. Płatki śniadaniowe zawierające błonnik
    201. Płatki śniadaniowe na ciepło
    202. Potrawy gotowe na bazie makaronu
    203. Potrawy na bazie mąki
    204. Potrawy składające się głównie z ryżu
    205. Potrawy z makaronu
    206. Precelki
    207. Pralinki
    208. Preparaty do sporządzania napojów [na bazie kakao]
    209. Preparaty do sporządzania napojów [na bazie herbaty]
    210. Preparaty do sporządzania napojów [na bazie czekolady]
    211. Preparaty do sporządzania sosów
    212. Preparaty do sporządzania napojów [na bazie kawy]
    213. Preparaty do wyrobu produktów piekarniczych
    214. Preparaty mączne do żywności
    215. Preparaty musztardowe do żywności
    216. Preparaty na bazie kakao
    217. Preparaty przyprawowe
    218. Preparaty roślinne zastępujące kawę
    219. Preparaty w proszku zawierające kakao do sporządzania napojów
    220. Preparaty z kakao
    221. Preparaty zbożowe
    222. Produkty lodowe na bazie soi
    223. Produkty na bazie czekolady
    224. Produkty żywnościowe na bazie zbóż przeznaczone do spożycia przez ludzi
    225. Produkty żywnościowe z ryżu
    226. Produkty spożywcze z kukurydzy
    227. Przeciery warzywne [sosy]
    228. Przekąski na bazie zbóż
    229. Przekąski na bazie ryżu
    230. Przekąski na bazie pszenicy
    231. Przekąski na bazie kukurydzy
    232. Przekąski składające się głównie z wyrobów cukierniczych
    233. Przekąski składające się z produktów zbożowych
    234. Przekąski słone na bazie mąki
    235. Przekąski słone na bazie zbóż
    236. Przekąski sporządzone z produktów zbożowych
    237. Przekąski wieloziarniste
    238. Przekąski składające się głównie z makaronu
    239. Przekąski składające się głównie z ryżu
    240. Przekąski wytwarzane z produktów zbożowych
    241. Przekąski wytwarzane z muesli
    242. Przetwory spożywcze na bazie ziaren
    243. Przekąski z kukurydzy
    244. Przekąski z produktów zbożowych
    245. Przekąski wykonane z ryżu
    246. Przekąski wykonane z pszenicy
    247. Przekąski składające się głównie ze zboża
    248. Przetworzony chrzan japoński (wasabi)
    249. Przygotowany chrzan [przyprawa]
    250. Przetworzone płatki owsiane jako żywność przeznaczona do spożycia przez ludzi
    251. Przyprawy
    252. Przyprawy do żywności
    253. Przyprawy smakowe (sosy, marynaty)
    254. Przyprawy spożywcze składające się głównie z ketchupu i salsy
    255. Przyprawy w proszku
    256. Puddingi
    257. Puszkowana żywność zawierająca makaron
    258. Quiche
    259. Ramen (japońskie danie na bazie makaronu)
    260. Ravioli [gotowe]
    261. Remulada
    262. Risotto
    263. Rozpuszczalne kakao w proszku
    264. Rozpuszczalny proszek do przyrządzania herbaty [inny niż do celów medycznych]
    265. Ryż
    266. Składniki na bazie kakao do produktów cukierniczych
    267. Słodkie polewy i nadzienia
    268. Słodkie pasty do smarowania [miód]
    269. Słodkie wyroby cukiernicze (nie dla celów medycznych)
    270. Słodycze bez cukru
    271. Słodycze [cukierki]
    272. Słodycze czekoladowe
    273. Słodycze do żucia
    274. Słodycze gotowane
    275. Słodycze lodowe
    276. Słodycze lodowe w postaci lizaków
    277. Słodycze nielecznicze
    278. Słodycze owocowe
    279. Słodycze o smaku owocowym
    280. Słodycze słodzone ksylitolem
    281. Słodziki naturalne
    282. Słodycze zawierające owoce
    283. Słone herbatniki
    284. Słone krakersy
    285. Słone sosy
    286. Słodziki składające się z koncentratów owocowych
    287. Smakowe wyroby cukiernicze na bazie cukru
    288. Śniadaniowe płatki ryżowe
    289. Solone wyroby piekarnicze
    290. Sorbety
    291. Sorbety [lody]
    292. Sos chrzanowy
    293. Sos czekoladowy
    294. Sos [jadalny]
    295. Sos słodko-kwaśny
    296. Sos sojowy
    297. Sos w proszku
    298. Sos tatarski
    299. Sos teriyaki
    300. Sos żurawinowy [przyprawa]
    301. Sosy
    302. Sosy chrzanowe
    303. Sosy curry
    304. Sosy do sałatek
    305. Sosy do makaronów
    306. Sosy do gotowania
    307. Sosy grzybowe
    308. Sosy na bazie majonezu
    309. Sosy na bazie pomidorów
    310. Sosy o smakach orzechowych
    311. Sosy owocowe
    312. Sosy pikantne
    313. Sosy pomidorowe
    314. Sosy [przyprawy]
    315. Sosy sałatkowe
    316. Sosy sałatkowe [dressingi]
    317. Sosy salsa
    318. Sosy w puszkach
    319. Sosy w proszku
    320. Sosy zagęszczone
    321. Sosy zawierające orzechy
    322. Sosy ziołowe
    323. Spaghetti
    324. Spaghetti i klopsy
    325. Spaghetti w sosie pomidorowym w puszce
    326. Sosy do kurczaka
    327. Sosy do mięsa z grilla
    328. Sosy do ryżu
    329. Sosy do pizzy
    330. Sosy do sałatek zawierające śmietanę
    331. Sproszkowane sosy w postaci granulowanej
    332. Substytut kawy na bazie cykorii
    333. Substytuty cukru
    334. Substytuty czekolady
    335. Substytuty herbaty
    336. Substytuty miodu
    337. Substytuty lodów
    338. Substytuty kawy [sztuczna kawa lub preparaty roślinne zastępujące kawę]
    339. Substytuty kawy na bazie warzyw
    340. Suche i świeże makarony, kluski i pierogi
    341. Suchary
    342. Suche i płynne potrawy gotowe do jedzenia, głównie składające się z makaronów
    343. Suszone zioła do celów kulinarnych
    344. Suszony makaron
    345. Syrop czekoladowy
    346. Syrop do naleśników
    347. Syrop spożywczy
    348. Syropy smakowe
    349. Syropy czekoladowe do przygotowywania napojów na bazie czekolady
    350. Sztuczna czekolada
    351. Sztuczna herbata [inna niż do celów leczniczych]
    352. Tabletki [wyroby cukiernicze]
    353. Tacos [danie meksykańskie]
    354. Tarty
    355. Tortellini
    356. Tortille
    357. Wafelki
    358. Wafle ryżowe
    359. Wyroby cukiernicze
    360. Wyroby cukiernicze mrożone
    361. Wyroby ciastkarskie z owocami
    362. Wyroby cukiernicze z mrożonego jogurtu
    363. Wyroby cukiernicze płynne
    364. Wyroby lodowe
    365. Wyroby piekarnicze
    366. Wyroby z kakao
    367. Wysokoproteinowe batoniki zbożowe
    368. Wyroby cukiernicze zawierające dżem
    369. Zagęszczacze warzywne
    370. Zboża
    371. Zbożowe artykuły śniadaniowe
    372. Zboża stosowane do produkcji makaronów
    373. Zboża przetworzone
    374. Zboża do żywności do spożycia przez ludzi
    375. Zbożowe (Płatki -)
    376. Żelki
    377. Żywność na bazie kakao
    378. Roślinne aromaty do napojów [inne niż olejki eteryczne]
    379. Substytut marcepanu
    380. Cykoria [substytut kawy]
    381. Wanilina [aldehyd, substytut wanilii]
    382. Substytuty kawy i herbaty
    383. Substytuty lodów na bazie soi
    384. Napoje na bazie substytutów kawy
    385. Cykoria do stosowania jako substytut kawy
    386. Jęczmień do użytku jako substytut kawy
    387. Kwiaty i liście jako substytuty herbaty
    388. Substytuty kawy [na bazie zbóż lub cykorii]
    389. Mieszaniny cykorii do stosowania jako substytuty kawy
    390. Ekstrakty kawowe do użytku jako substytuty kawy
    391. Wyciągi kawowe do stosowania jako substytuty kawy
    392. Preparaty z cykorii do stosowania jako substytuty kawy
    393. Ekstrakty z cykorii do stosowania jako substytuty kawy
    394. Prażony jęczmień i słód do użytku jako substytut kawy
    395. Cykoria i mieszanki zawierające cykorię, do wykorzystania jako substytuty kawy
    396. Batoniki zbożowe będące zamiennikami posiłków
    397. Batoniki na bazie czekolady będące zamiennikami posiłków
    398. Sosy i polewy mleczno-owocowe i śmietankowo-owocowe
    399. Ziarna przetworzone, skrobia i wyroby z tych towarów, preparaty do pieczenia i drożdze
    400. Cukry, naturalne słodziki, polewy cukiernicze i nadzienia, produkty pszczele
    401. Sól, przyprawy i dodatki smakowe
    402. Wypieki, wyroby cukiernicze, czekolada i desery
    403. Preparaty węglowodanowe do żywności
    404. Batony gotowe do spożycia na bazie czekolady
    405. Bagietki z nadzieniem
    406. Chipsy kukurydziane o smaku warzyw
    407. Chipsy kukurydziane o smaku wodorostów
    408. Chipsy tortilla
    409. Chipsy taco
    410. Chrupki kukurydziane
    411. Chrupki ryżowe
    412. Chrupki serowe [przekąski]
    413. Bułki nadziewane
    414. Pikantne herbatniki
    415. Ciasta zawierające mięso
    416. Ciasteczka ryżowe
    417. Ciastka owsiane
    418. Ciastka ryżowe [senbei]
    419. Ciasto na bazie jaj
    420. Ciasto z przyprawionymi owocami
    421. Gotowe pizze
    422. Gotowe do spożycia solone przekąski z mąki kukurydzianej formowane przez wyciskanie
    423. Gotowe potrawy zawierające [głównie] ryż
    424. Kanapki
    425. Krakersy ryżowe
    426. Krakersy z preparatów zbożowych
    427. Kukurydza palona
    428. Kukurydza smażona
    429. Pizza
    430. Popcorn smakowy
    431. Przekąski na bazie tortilli
    432. Przekąski przyrządzone z mąki ziemniaczanej
    433. Przekąski sezamowe
    434. Przekąski składające się głównie z chleba
    435. Przekąski składające się głównie z wyciśniętych ziaren zbóż
    436. Przekąski wykonane z kukurydzy
    437. Sałatka z makaronem
    438. Sałatka z makaronu typu rurki
    439. Warzywa w cieście
    440. Zawijana kanapka typu wrap
    441. Przekąski wykonane z mąki zbożowej
    442. Ciasteczka cebulowe
    443. Ciastka z prosa
    444. Klejące się ciasteczka ryżowe (Chapsalttock)
    445. Przekąski wykonane z mąki kukurydzianej
    446. Przekąski wykonane z mąki razowej
    447. Przekąski wykonane z mąki ryżowej
    448. Przekąski wykonane z mąki sojowej
    449. Przekąski wykonane ze skrobi zbożowej
    450. Przekąski wykonane ze sproszkowanych sucharów
    451. Przekąski z ekstrudowanej pszenicy
    452. Przekąski zbożowe o smaku sera.
  • The mark was filed in class 31 with following description of goods:
    1. Artykuły spożywcze dla zwierząt
    2. Pokarm dla zwierząt
    3. Karma dla zwierząt, ptaków i ryb
    4. Napoje dla zwierząt
    5. Ciastka dla zwierząt
    6. Przekąski dla psów
    7. Mleko dla kotów
    8. Jadalne przysmaki dla zwierząt domowych
    9. Żwirek dla kotów
    10. Karma dla małych i dużych zwierząt.
  • The mark was filed in class 32 with following description of goods:
    1. : Napoje bezalkoholowe
    2. Preparaty do produkcji napojów
    3. Bezalkoholowe preparaty do produkcji napojów
    4. Proszki do sporządzania napojów
    5. Koncentraty do sporządzania napojów bezalkoholowych
    6. Proszki stosowane do sporządzania napojów na bazie owoców
    7. Wody
    8. Soki
    9. Napoje na bazie orzechów i soi
    10. Bezalkoholowe gazowane napoje na bazie soków owocowych
    11. Bezalkoholowe napoje zawierające soki warzywne
    12. Napoje bezalkoholowe na bazie aloesu
    13. Napoje bezalkoholowe na bazie miodu
    14. Napoje bezalkoholowe o podwyższonej zawartości witamin
    15. Napoje bezalkoholowe na bazie owoców, o smaku herbaty
    16. Napoje bezalkoholowe na bazie suszonych owoców
    17. Napoje bezalkoholowe wzbogacone witaminami i solami mineralnymi
    18. Napoje bezalkoholowe zawierające soki owocowe
    19. Napoje dla sportowców
    20. Napoje dla sportowców zawierające elektrolity
    21. Napoje energetyzujące
    22. Napoje energetyzujące [nie do celów medycznych]
    23. Napoje izotoniczne
    24. Napoje energetyzujące zawierające kofeinę
    25. Napoje izotoniczne [nie do celów medycznych]
    26. Napoje na bazie owoców lub warzyw
    27. Napoje na bazie owsa [niebędące substytutami mleka]
    28. Napoje na bazie ryżu brązowego, inne niż substytuty mleka
    29. Napoje na bazie ryżu, inne niż substytuty mleka
    30. Napoje proteinowe
    31. Napoje serwatkowe
    32. Napoje sportowe wzbogacane proteinami
    33. Napoje wzbogacone substancjami odżywczymi
    34. Napoje zawierające witaminy
    35. Niegazowane napoje bezalkoholowe.